Vi börjar vår Skåneblogg här på sidan med några enkla tips för de som tänkt resa hit.

Att besöka Skåne brukar ibland omtalas som att man besöker en annan del av Sverige där allting skiljer sig lite åt från andra platser i landet. Detta har såklart att göra med att det är nära till Danmark, vilket leder till att det kommer många influenser från kontinenten och att det finns en större öppenhet för att vi alla är olika.

Malmö

All den öppenhet som finns i Skåne har lett fram till att det finns massor av kul saker att upptäcka på nära avstånd när man befinner sig i de centrala delarna av de olika städerna och detta gör att man inte behöver åka långväga för att få sig ett smakprov på hur ett härligt mångkulturellt samhälle ser ut!

Stränder i toppklass samsas med spännande arkitektur på Bo01. Vi hittar härliga fiskrökerier på Österlen, äpplen i Kivik, domkyrkan i Lund, parker i oändlighet, operahuset och massor av kul shopping för alla som vill ha in lite av det när det är ledighet på schemat.

Vackert och nära kontinenten

Sedan har vi Malmö med allt vad det har att erbjuda, Lund med sin domkyrka och långa tradition av att erbjuda vackra byggnader för universitetets studenter, spännande mat på nya och innovativa restauranger och Dalby stenbrott bara för att nämna några härligheter man kan besöka när man är i Skåne.

Naturligtvis är det också kul att ta färjan, bilen eller tåget över till Danmark, eller varför inte ta sig ut på en snabbtur över till Tyskland när man ändå är så nära händelsernas centrum som man blir när det är Skåne det handlar om?!

Vad man än bestämmer sig för att sysselsätta sig med när man är i Skåne så kommer man inte att bli besviken, för detta är Sverige när det är som bäst! Att kunna få både en plats så underskön som Österlen och allt det man får i de större städerna är det bästa man kan önska sig!