Alla har olika saker som de förknippar Skåne med och oavsett vad det är man tänker på när Skåne är ämnet så är det svårt att inte hitta åtminstone en sak som man tycker är bra. De flesta hittar naturligtvis fler än en enda positiv sak att säga om Skåne, för Skåne är en plats som erbjuder så väldigt mycket!

Skåne är ett perfekt resmål för alla som reser i ett sällskap där det är många olika viljor som ska tillfredsställas då det finns någonting för alla. Man kan få den härliga känslan av att befinna sig i en storstad och flanera runt i Malmö en dag och ha det bra precis i närheten av havet.

Havet runt hörnet

Efter en heldag på stan så är det inte lång promenad till Bo01 och Västra Hamnen, så det är bara att promenera dit efter shoppingen. Det bästa med en sådan promenad är att man även passerar delar av Malmö Högskola och det är väldigt fina byggnader, så det är toppen!

Maten i Skåne är i en liga för sig då det finns restauranger som drivs av människor från så många olika länder samlade på ett samma ställe i de centrala delarna av staden. Man kan alltså äta sig igenom världen hur lätt som helst utan att behöva åka runt till mindre stadsdelar, utan man finner alla möjliga spännande restauranger som gör alla typer av magar glada mitt i centrum.

Två för en

Skåne är ju lite av två städer/länder i en på flera platser. Malmö + Köpenhamn skapar en sådan plats, Helsingborg + Helsingör är en annan, Trelleborg + Travemünde ännu en och Ystad + Polen är ytterligare en, så det finns gott om resor att välja mellan när man ändå är i Skåne, inte dumt, eller hur?

Det finns gott om godsaker att upptäcka när man är i Skåne och med sitt platta landskap passar det perfekt för en cykelsemester, så för alla som gillar att cykla så är det en mycket bra plats att besöka, du känner väl till ön Ven!?

Nästan varje stad runt om i Skåne har någonting vackert, härligt, spännande och trivsamt att erbjuda, så det är inte så mycket att tveka på, utan styr kosan mot Skåne så fort tillfälle ges!